13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGiganții Mars și Nestle, favoriți în achiziționarea afacerii lui Poroșenko

Giganții Mars și Nestle, favoriți în achiziționarea afacerii lui Poroșenko

Giganții Mars și Nestle sunt principalele companii care ar putea cumpăra afacerea președintelui ales al Ucrainei, evaluată la circa 1,5 miliarde de dolari, anunță RIA Novosti.

Firma Roshen a lui Petro Poroșenko s-a poziționat anul trecut pe locul 20 în topul producătorilor de bomboane, cu o producție anuală de peste 450.000 de tone și venituri în valoare de un miliard de dolari.

Roshen deține patru fabrici în Ucraina, precum și două fabrici în Rusia, una în Lituania și una în Ungaria . Produsele sunt vândute în piețele din spațiul ex-sovietic și în Europa de Est.

În 2013, Poroșenko era cel de-al saptelea cel mai bogat ucrainean în Topul Forbes , cu o avere de aproximativ 1,6 miliarde de dolari.

Alți posibili cumpărători sunt jucătorii de pe piața locală, care însă nu au puterea financiară necesară și Uniunea Producătorilor de Dulciuri din Rusia (UPDR).

Însă atât Nestle cât și UPDR au refuzat să comenteze cu privire la o posibilă tranzacție comercială.

Magnatul ucrainean Petro Poroșenko a confirmat că intenționează să își vândă toate afacerile, de îndată ce va fi numit în functța de șef al statului.

"Trebuie să instituim o nouă tradiție: când o persoană este aleasă într-o înaltă demnitate în stat, aceasta trebuie să facă un pas curajos – să își vândă afacerile și să se concentreze pe munca în slujba cetățeanului", a declarat Poroșenko.

Acesta a precizat că lucrează cu un consultant administrativ în acest sens.

 

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă