12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGlumă suspectă, la Chișinău, a Partidului Socialiștilor. Un membru al partidului a...

Glumă suspectă, la Chișinău, a Partidului Socialiștilor. Un membru al partidului a lăsat o geantă în fața Ambasadei SUA, simulând că ar conține o bombă

Un membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a fost reținut de Poliție, după ce a lăsat o geantă în fața sediului Ambasadei SUA de la Chișinău.

Potrivit presei din Republica Moldova, în cursul zilei de duminică, 26 februarie, s-a primit un apel telefonic la numărul de urgență 902, pentru a semnala faptul că, pe strada Alexe Mateevici 103, la intrarea principală în sediul Ambasadei SUA, o persoană necunoscută a lăsat o geantă suspectă.

Forțele de ordine au verificat geanta și au găsit în ea un laptop.

Ulterior, Poliția a reținut persoana care a lăsat geanta în fața Ambasadei și a găsit asupra acestei persoane un carnet de membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Bărbatul reținut, în vârstă de 37 de ani, a susținut în fața polițiștilor că a dorit doar să verifice cum reacţionează paza ambasadei.

PSRM a reacționat luni față de acest incident, prin secretarul executiv al partidului, Vlad Bătrîncea, care a susținut că este doar o tentativă de discreditare a partidului.

"Ceea ce s-a întîmplat în fața Ambasadei SUA este un incident regretabil și foarte dubios. Va fi cercetată identitatea acelei persoane, modul în care a devenit membru PSRM, motivele ei, pentru a înțelege care a fost cauza reală a acelui gest urît. Bănuim că e vorba de o înscenare, de o diversiune orientată spre discreditarea PSRM. Activiștii noștri sunt disciplinați, corecți și nu își permit asemenea comportamente total deplasate ca cel din fața ambasadei. Regretăm că imaginea PSRM a fost într-un fel sau altul asociată cu acel caz și ne pare rău de emoțiile prin care a trecut ambasada americană", a scris Bătrîncea pe pagina lui de Facebook.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă