23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGranița dintre Senegal și Guineea a fost închisă din cauza virusului Ebola

Granița dintre Senegal și Guineea a fost închisă din cauza virusului Ebola

Autoritățile din Senegal au decis să închidă granița cu Guineea din cauza virusului Ebola, a anunțat ministerul de interne din Senegal.

"Ţinând cont de evoluţia febrei hemoragice provocate de virusul Ebola, care constituie o problemă de sănătate publică la nivel mondial, Senegalul a decis să închidă din nou graniţa terestră cu Republica Guineea", potrivit unui comunicat al Ministerului senegalez de Interne, scrie Mediafax.

"Această măsură este extinsă la frontierele aeriene şi maritime pentru aeronavele şi navele provenind din Republica Guineea, Sierra Leone şi Liberia", precizează ministerul.

Posturile de frontieră oficiale cu Guineea sunt situate în sudul şi sud-estul ţării.

Senegalul şi-a închis graniţa terestră cu Guineea în perioada 30 martie-6 mai, însă a anulat măsura în contextul unei "evoluţii pozitive a epidemiei", potrivit ministrului de Interne, Abdoulaye Daouda Diallo.

La acea vreme, epidemia, care a plecat la începutul anului din Guineea, provocase moartea a sute de persoane în această ţară, mai arată Mediafax.

Între timp, epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guineea şi 374 în Sierra Leone, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, făcut public la 18 august.

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă