12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGrecia continuă evacuarea taberei de refugiați de la Idomeni

Grecia continuă evacuarea taberei de refugiați de la Idomeni

Poliția elenă continuă, miercuri, operațiunea de evacuare și relocare a refugiaților și migranților din tabăra Idomeni, situată la granița Greciei cu Macedonia, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Marţi, în prima zi a operaţiunii, au părăsit tabăra 2.031 de refugiaţi şi imigranţi. Ei au fost transportaţi cu autobuze spre alte tabere. Operaţiunea de evacuare este de aşteptat să dureze mai multe zile, în contextul în care aproape 9.000 de persoane se află în tabără. 

Potrivit unor martori, un buldozer a înlăturat, marţi, corturi şi deşeuri din tabără. Aproximativ 1.400 de poliţişti ar participa la operaţiune. 

Tabăra de la Idomeni a fost creată de Agenţia ONU pentru refugiaţi în septembrie, când era vârful valului migraţionist, pentru a se îngriji de imigranţii care porneau pe ruta balcanică pentru a ajunge în ţările mai bogate din nordul Europei. La început, tabăra a cuprins corturi mari care găzduiau circa 2.000 de persoane ce stăteau pe termen scurt, precum şi servicii medicale şi juridice. 

Citește și: Grecia: A început evacuarea taberei de refugiați de la Idomeni

Populaţia din tabără a crescut însă rapid la sfârşitul lui 2015, atunci când Macedonia şi alte ţări au început să introducă restricţii privind imigranţii care intră pe teritoriul lor. La momentul în care ruta balcanică a fost blocată în martie la graniţa dintre Macedonia şi România, circa 12.000 de persoane locuiau în tabără. 

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...
Ultima oră
Pe aceeași temă