11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialGRECIA primeşte 15 milioane de euro din partea UE. Cum va cheltui...

GRECIA primeşte 15 milioane de euro din partea UE. Cum va cheltui BANII

Comisarul european Dimitris Avramopoulos, responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, a declarat  că Grecia va primi aproximativ 15 milioane de euro, prima tranşă fiind  de 13,3 milioane de euro.

Banii sunt destinaţi soluţionării problemelor refugiaţilor, informează Mediafax.

”Finanţarea este un aspect important. Am stabilit cu autorităţile elene că este important să stabilească o instituţie de management, pentru ca noi să putem aloca imediat fondurile disponibile”, a declarat Dimitris Avramopoulos, vineri, într-o conferință de presă susținută pe insula Kos alături de prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

Dimitris Avramopoulos a mai precizat că înfiinţarea unei autorităţi de management a fondurilor destinate soluţionării crizei refugiaţilor îi va permite Greciei să primească o primă transă de bani, a cărei valoare este de 13,3 milioane de euro.

Comisarul european a mai afirmat că, în contextul crizei migranţilor, Grecia va putea solicita şi alocarea unor fonduri adiţionale, întrucât vor exista şi ”fonduri extraordinare” destinate statelor care se află în ”prima linie” a exodului refugiaţilor.

Potrivit comisarului european, aceste ”fonduri extraordinare” vor fi alocate statelor care se află în ”prima linie” a exodului refugiaţilor.

Dimitris Avramopoulos a mai spus că ”fondurile extraordinare” vor fi alocate în baza unei aplicaţii, demers făcut deja de Grecia. Aplicaţia depusă îi va permite Greciei să beneficieze de fonduri suplimentare destinate centrelor de primire a refugiaţilor şi ajutor umanitar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă