10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: Grecia și creditorii au ajuns la un acord asupra obiectivelor bugetare

Surse: Grecia și creditorii au ajuns la un acord asupra obiectivelor bugetare

UPDATE 11:24. Negocierile, care au început luni după-amiaza, au durat 23 de ore. Oficialii greci extenuaţi au ieşit dintr-un hotel din centrul Atenei pentru a anunţa că cele două părţii au convenit asupra detaliilor unui acord, în pofida faptului că au mai rămas de aplanat două probleme minore, potrivit Mediafax.

În sfârşit, iese fum alb”, a declarat un oficial de la Ministerul grec al Finanţelor. “S-a ajuns la un acord. Unele detalii minore sunt discutate chiar acum”, a adăugat el.

……

Grecia și creditorii ei au ajuns la un acord asupra obiectivelor bugetare ale țării între acest an și 2018, a anunțat în noaptea de luni spre marți o sursă guvernamentală, informează Reuters si AFP, conform Agerpres.

În anul 2015, s-a convenit că Grecia va avea un deficit primar (sold din buget excluzând plata datoriilor) de 0,25% din PIB, înaintea unui excedent primar de 0,5% din PIB în 2016, 1,75% în 2017 și 3,5% în 2018, potrivit acestei surse.

“Țintele pentru cadrul bugetar au fost finalizate”, a declarat responsabilul elen pe marginea discuțiilor în curs de desfășurare între oficiali guvernamentali greci și reprezentanți ai creditorilor internaționali la Atena.

“S-a convenit de asemenea că vor fi introduse noi măsuri în 2015 și 2016”, a adăugat el.

Grecia discută termenii unui nou plan de salvare de până la 86 miliarde de euro. Țara este nerăbdătoare să încheie un acord înainte de rambursarea unei datorii la BCE, scadentă la 20 august, amintește Reuters.

 

 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă