15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGrecia va primi un împrumut de 10,3 miliarde de euro

Grecia va primi un împrumut de 10,3 miliarde de euro

Grecia va primi o nouă tranșă de împrumut, în valoare de 10,3 miliarde de euro, au decis, miercuri dimineața, miniştrii de finanţe din zona euro, potrivit agențiilor de presă internaționale, care citează surse europene, informează Agerpres

După o reuniune la Bruxelles, care a durat aproape 11 ore, ministrul francez al finanțelor Michel Sapin a declarat că „un acrod a fost încheiat”. Cu toate acestea, pentru moment nu au fost făcute publice detaliile acordului, însă el include progrese în chestiunea în special spinoasă de reducere a datoriilor pentru Grecia, notează DPA. 

Unul dintre creditorii Greciei, Fondul Monetar Internaţional (FMI), a insistat asupra relaxării datoriei, dar abordarea este controversată cu guvernele din zona euro, cum ar fi Germania. 

Șeful misiunii FMI în Grecia, Poul Thomsen, a confirmat, miercuri dimineaţă, participarea crucială a Fondului Monetar Internaţional la al treilea plan de ajutor pentru Atena, după un acord asupra datoriei Greciei, notează France Presse. 

Miniştrii de finanţe din zona euro au convenit asupra unei serii de „măsuri progresive” pentru a relaxa datoria Greciei, o condiţie cerută de FMI în schimbul sprijinului său, mai notează AFP. 

„Eurogrupul a convenit astăzi asupra unui pachet de măsuri privind datoria, care vor fi puse în aplicare progresiv”, a anunţat preşedintele său, Jeroen Dijsselbloem, după această reuniune crucială ce a durat aproape unsprezece ore la Bruxelles.

Timp de mai multe luni, Atena şi creditorii ei au negociat reforme şi măsuri de reducere a costurilor, ce ar permite acordarea unei noi tranşe de împrumut din cadrul celui de-al treilea plan de salvare de 86 miliarde de euro, aprobat de Eurogrup în vara anului trecut. În iulie, Grecia trebuie să plătească datorii de peste 3 miliarde de euro într-o singură lună. 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă