11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialPiloții companiei Lufthansa anunță că vor continua greva și joi, după mișcările...

Piloții companiei Lufthansa anunță că vor continua greva și joi, după mișcările de protest anunțate miercuri, care au dus la anularea a o treime din zboruri

UPDATE 10.15: Sindicatul piloților de la Lufthansa a informat că planifică joi o altă grevă de 24 de ore, după mișcările de protest anunțate pentru miercuri, care au dus la anularea a aproximativ o treime din zborurile celui mai mare operator aerian european, notează Agerpres.


Compania aeriană germană Lufthansa a anulat, miercuri, aproape 900 de zboruri, din cauza grevei piloților, nemulțumiți de salarii. Protestul a început la miezul nopții, iar compania spune că vor fi afectați aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectati, scrie BBC.

Cinci curse München-Bucureşti şi retur, dar şi trei curse Bucureşti-Frankfurt şi retur sunt anulate miercuri, au precizat reprezentanţii Companiei Aeroporturi Bucureşti pentru Radio România Actualităţi. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie în care recomandă consultarea paginii de internet a instituției și reamintește că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” cu informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

Sindicatul asociației piloților Cockpit din Germania a anunțat grevă miercuri, în intervalul orar 00,01 – 23,59, la zborurile Lufthansa pentru distanțe scurte și lungi. Greva nu afectează zborurile operate de către alte linii aeriene ale Lufthansa, precum Eurowings, Swiss, Austrian Airlines si Brussels Airlines.
Acțiunea e determinata de o disputa mai veche privind salariile. Uniunea piloților, Vereinigung Cockpit, a organizat 14 greve din aprilie 2014 pana acum. Sindicatul solicită o mărire de salariu de 3,7% pentru 5.400 de piloți care să se acordate retroactiv din 2012.
Lufthansa, care se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea rivalilor, a oferit o creștere de doar 2,5% până în 2019.

 

 

 

 

Cele mai citite

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă