15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGrup PARAMILITAR în Transcarpatia, la 80 de kilometri de România. Ucraina pregăteşte...

Grup PARAMILITAR în Transcarpatia, la 80 de kilometri de România. Ucraina pregăteşte o operaţiune ANTITERORISTĂ

Guvernul de la Kiev pregăteşte o operațiune antiteroristă împotriva unui grup înarmat, localizat în Transcarpatia.

În această regiune s-au înregistrat confruntări armate, începând cu data de 12 iulie.

"Serviciul ucrainean de securitate (SBU) analizează posibilitatea lansării unei misiuni antiteroriste în zona oraşului Mukaceve şi în toată regiunea Transcarpatia", a declarat Ghennadi Kuzneţov, şeful Direcţiei antiteroriste de la Kiev, informează Mediafax.

"Avem de-a face cu activităţi teroriste pentru împărţirea zonelor de influenţă", a subliniat oficialul ucrainean.

Administraţia prooccidentală de la Kiev se confruntă cu riscul unui nou conflict militar, de data aceasta în vestul Ucrainei, în apropierea frontierelor cu România, Ungaria şi Slovacia, unde combatanţii grupului ultranaţionalist Sectorul Dreptei sunt implicaţi în confruntări armate cu autorităţile.

Membri ai grupului paramilitar Pravi Sektor (Sectorul Dreptei) refuză să predea armele şi au fost implicaţi în confruntări cu serviciile de securitate ucrainene în apropierea oraşului Mukaceve, situat în vestul Ucrainei.

Ungaria vrea să deschidă granița cu Ucraina

Guvernul de la Budapesta a anunțat deja că urmărește cu îngrijorare situația etnicilor maghiari din Transcarpatia.

Dacă va izbucni un conflict armat, Budapesta ar putea decide deschiderea frontierei cu Ucraina, pe toată lungimea, pentru a permite refugierea etnicilor maghiari din Transcarpatia în Ungaria.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă