15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGruparea jihadistă Khorasan, atacată pentru a treia oară de aviația SUA

Gruparea jihadistă Khorasan, atacată pentru a treia oară de aviația SUA

Gruparea jihadistă Khorasan, un grup apropiat reţelei teroriste Al-Qaida, a fost atacată pentru a treia oară de aviația SUA, a anunţat Comandamentul american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală (CENTCOM).

"Putem să confirmăm că aviaţia americană a atacat în cursul zilei (de joi) o ţintă în Siria apropiată de o reţea a unor foşti membri Al-Qaida, uneori numită gruparea Khorasan, care pregăteşte atacuri împotriva Statelor Unite şi aliaţilor săi", a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt, colonelul Patrick Ryder, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere mai multe detalii despre raidul aerian, ultimul dintr-o serie ce vizează această grupare care, potrivit oficialilor americani, reuneşte combatanţi ai Al-Qaida şi ai Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei Al-Qaida.

"Vom continua să luăm toate măsurile necesare pentru a distruge comploturile care prevăd comiterea de atentate împotriva Statelor Unite", a dat asigurări el.

Gruparea Khorasan a fost deja vizat în două rânduri de raiduri aeriene. Primul atac aerian împotriva Khorasan a avut loc în septembrie, la începutul campaniei de atacuri aeriene în Siria contra grupării Stat Islamic, lansată la 23 septembrie, iar al doilea s-a desfăşurat în cursul săptâmânii trecute, când cetăţeanul francez David Daoud Drugeon, expert în fabricarea de dispozitive explozive pentru Khorasan, a fost ţinta aviaţiei americane.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă