15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialGrupul Roche își anunță bilanțul pe primele nouă luni

Grupul Roche își anunță bilanțul pe primele nouă luni

Grupul farmaceutic elvețian Roche anunță o creștere a vânzărilor globale în primele 9 luni ale anului 2014, cu 5%, la o rată de schimb constantă, ajungând la 34.75 miliarde de franci elvețieni.

Divizia de Farmaceutice a înregistrat, în primele nouă luni, o creștere în vânzări de 4%, datorată cererii susţinute pentru medicamentele oncologice și în special pentru moleculele destinate tratamentului cancerului de sân HER2 pozitiv. Divizia de Diagnostic a înregistrat, în aceeași perioadă, o creștere de 6% a vânzărilor, în principal datorită performanței Professional Diagnostics. 

Severin Schwan, CEO al grupului Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei în primele nouă luni ale anului 2014: “Cererea pentru produsele ambelor noastre divizii este ridicată și suntem convinși că ne vom îndeplini obiectivele financiare asumate pentru anul 2014. Avem vești bune în ceea ce privește linia noastră de cercetare și de dezvoltare, ce include rezultate favorabile pentru o nouă moleculă în tratamentul cancerului de sân HER2 pozitiv și pentru o nouă combinație terapeutică în melanom. Achiziția InterMune ne-a consolidat portofoliul cu o nouă moleculă pentru fibroza pulmonară idiopatică, aprobată recent de FDA. În ceea ce privește Divizia de Diagnostic, creșterea continuă este dată de achiziția unei noi generații de sisteme de testare, care ne-au întărit poziția în diagnosticul molecular.”

Vânzările Diviziei de Farmaceutice a Roche au crescut cu 4% în primele nouă luni ale anului 2014, la o rată de schimb constantă, ajungând la 26.96 miliarde de franci elvețieni. Această creștere s-a datorat în special francizei de medicamente pentru tratamentul cancerului de sân HER2 pozitiv – care a înregistrat o creştere de 21% . Vânzările au înregistrat o creștere de 5% în Statele Unite, de 7% în Japonia și de 3% în Europa.

Pentru anul 2014, Roche prognozează o creștere de o singură cifra a vânzărilor, la o rată de schimb constantă și o creștere a dividendelor.  

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...
Ultima oră
Pe aceeași temă