13.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialGrupul terorist SIIL prezintă imagini cu execuţiile a zeci de militari irakieni

Grupul terorist SIIL prezintă imagini cu execuţiile a zeci de militari irakieni

Gruparea Stat Islamic în Irak şi Levant (SIIL), afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, a difuzat o serie de imagini în care sunt prezentate execuţiile a zeci de militari irakieni capturaţi în confruntările din nordul Irakului, relatează Los Angeles Times, citat de Mediafax.

Imaginile au fost difuzate pe Twitter de filiala din provincia irakiană Salahedin a grupării teroriste Stat Islamic în Irak şi Levant (tradusă alternativ şi Stat Islamic în Irak şi Siria – SIIL/SIIS).

Execuţiile au avut loc la periferia oraşului Tikrit, după ce insurgenţii sunniţi au ocupat provincia irakiană Salahedin.

În imagini sunt prezentanţi zeci de militari irakieni transportaţi la bordul unor camioane spre locul unde urmau să fie executaţi. Ulterior, militarii, care îmbrăcaseră haine civile peste uniforme pentru a-şi ascunde apartenenţa, sunt aşezaţi pe un câmp şi sunt împuşcaţi cu arme automate de membri ai grupării teroriste.

În imagini sunt prezentate şi zeci de vehicule de teren de tip Humvee, Ford şi Chevy care aparţineau militarilor capturaţi şi care sunt abandonate în unităţi militare şi pe câmpuri.

Cele mai citite

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Kosovo are dificultăți în aderarea la Consiliul Europei

Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea unei structuri guvernamentale semiautonome pentru comunitatea sârbă,...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...
Ultima oră
Pe aceeași temă