17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul bulgar a supraviețuit unei moțiuni de cenzură pe tema reformării sistemului...

Guvernul bulgar a supraviețuit unei moțiuni de cenzură pe tema reformării sistemului de sănătate

Guvernul bulgar, condus de Boiko Borisov, a supravieţuit, vineri, unei moţiuni de cenzură care vizează politica Executivului în domeniul sănătății, depusă de opoziție, informează Reuters, citat de Agerpres.

Moţiunea, prima care a vizat cel de-al doilea guvern Borisov, în funcţie din noiembrie 2014, a fost respinsă cu 130 de voturi la 80. Cinci deputaţi s-au abţinut de la vot. Moţiunea avea şanse reduse de reuşită, în condiţiile în care opoziţia socialistă şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (formaţiunea etnicilor turci), semnatarele moţiunii, nu dispuneau de cele 121 de voturi necesare. 

Guvernul de coaliţie, format din partidul GERB al lui Borisov şi Blocul Reformist, nu deţine majoritatea în parlament, dar este sprijinit de două formaţiuni mai mici, Frontul Patriotic şi Alternativa pentru Renaşterea Bulgară. 

Partidul Socialist şi Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi au acuzat guvernul de eşec în reformarea sistemului de sănătate subfinanţat, precum şi de luarea unor măsuri care vor duce la închideri de spitale. 

Premierul Boiko Borisov nu a fost prezent, vineri, în Parlament, în momentul votului, aflându-se la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

 

Cele mai citite

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...

VIDEO. Furtuna din Texas a provocat mai mulți morți

Furtunile au omorât mai multe persoane și au lăsat fără curent electric aproape un milion de locuințe și întreprinderi din sud-estul Texasului, scrie BBC. „Avem...

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein

Lituania a preluat președinția rotativă a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei de la Liechtenstein, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor afacerilor externe din...
Ultima oră
Pe aceeași temă