15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Germania a decis expulzarea şefului serviciilor secrete americane. Reacția SUA

UPDATE. Germania a decis expulzarea şefului serviciilor secrete americane. Reacția SUA

Guvernul de la Berlin a anunţat joi expulzarea şefului serviciilor secrete americane pentru Germania, într-un caz de spionare a unor oficiali germani de rang înalt în favoarea Washingtonului, informarează Mediafax.

”Reprezentantului serviciilor secrete americane de la Ambasada Statelor Unite ale Americii i s-a cerut să părăsească Germania", a declarat Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat într-un comunicat.

Ambasada Statelor Unite în Germania a apreciat joi că este "esenţială" continuarea "cooperării strânse" cu Guvernul german, după ce Berlinul a anunţat expulzarea şefului serviciilor secrete americane în această ţară, relatează AFP.

"Cooperarea noastră strânsă cu partenerii noştri guvernamentali germani este esenţial să continue în toate domeniile", a reacţionat ambasada într-un comunicat, fără să vrea să comenteze în legătură cu activităţi în domeniul informaţiilor.

"Relaţia noastră cu Germania în domeniul securităţii rămâne foarte importantă. Ea asigură protecţia germanilor şi americanilor", a subliniat misiunea. "Ambasada Statelor Unite a văzut informaţii despre cererea germană (adresată) şefului misiunii americane în domeniul informaţiilor din Germania de a părăsi ţara. În mod tradiţional, noi nu comentăm cazurile în domeniul informaţiilor", se arată în comunicat.

Această expulzare are loc "ca reacţie faţă de o lipsă de cooperare (constatată) de mult timp în eforturile de clarificare" a activităţii unor agenţi ai serviciilor americane de informaţii în Germania, a declarat deputatul german Clemens Binninger, preşedintele Comisiei de control parlamentar asupra activităţilor în domeniul informaţiilor, care s-a întrunit joi la Berlin.

Pentru a doua oară în decurs de doar cinci zile, justiţia germană a deschis miercuri o anchetă cu privire la un presupus spion în favoarea Washingtonului.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă