14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul german CONDAMNĂ violențele împotriva refugiaților

Guvernul german CONDAMNĂ violențele împotriva refugiaților

Cancelarul german Angela Merkel și guvernul său s-au exprimat luni împotriva protestelor violente care i-au vizat în weekend pe solicitanții de azil în orașul Heidenau din estul Germaniei, relatează Agerpres.  

“Cancelarul și întregul guvern condamnă în cel mai ferm mod posibil violențele și atmosfera agresivă față de străinii de acolo. Este dezgustător cum extremiștii de dreapta și neonaziștii încearcă să-și răspândească mesajul imbecil al urii în jurul unui adăpost pentru solicitanți de azil“, a declarat într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al executivului, Steffen Seibert.

Citește și: Cum vrea Merkel să rezolve criza imigranților

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel a condamnat la rândul său protestele, spunând că trebuie luate măsuri ferme împotriva manifestanților de extremă dreapta, potrivit DPA.

“Persoanele care răspândesc violență nu trebuie să aibă spațiu” de manifestare, a spus Gabriel, aflat în vizită la Heidenau.

Primarul orașului, Juergen Opitz, a afirmat de asemenea că Angela Merkel ar trebui să vină personal la locul unde s-au produs incidentele.

Cel puțin 31 de polițiști au fost răniți în confruntări cu circa 600 de protestatari la primele ore ale zilei de sâmbătă, mulți dintre aceștia aruncând cu sticle și pietre, nemulțumiți de venirea solicitanților de azil.

Ciocnirile au izbucnit după ce o demonstrație pașnică a partidului neonazist NPD a degenerat.

Poliția a sporit de duminică securitatea la respectivul adăpost și, pentru prima dată, a mobilizat tunuri cu apă în caz de noi ciocniri cu protestatarii.

Cele mai citite

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

Când se prăbușește șandramaua useristă nășită de rețea?

Cuvintele “stație”, “rețea”, “releu” fac parte din limbajul codat al sistemului de intelligence, decapitat - din păcate, doar temporar - zilele acestea, prin inculparea...
Ultima oră
Pe aceeași temă