23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul SUA cere justiției ridicarea interdicției de achiziționare a unor motoare rusești...

Guvernul SUA cere justiției ridicarea interdicției de achiziționare a unor motoare rusești pentru rachete

Guvernul SUA și United Launch Alliance (ULA) au solicitat Curții Federale de Creanțe să ridice temporar interdicția privind achiziționarea de motoare rusești pentru rachete RD-180 pentru sistemele americane de lansare Atlas V, anunță agenția rusească de știri ITAR-TASS.

Decizia de interzicere a achiziționării motoarelor fabricate în Federația Rusă poate fi anulată în cazul în care Departamentul de Trezorerie, Departamentul de Comerț și Departamentul de Stat oferă dovezi scrise că nu se încalcă legea privind sancțiunile impuse de președintele Barack Obama. Acest document a fost prezentat judecătorului la cererea depusă miercuri.

Un oficial rus a precizat că aceste motoare se vor fabrica în continuare.

Ridicarea interdicției nu este dorită doar de ULA , un joint-venture între giganții industriei aerospațiale- Boeing și Lockheed-Martin, ci și de Pentagon sau mai precis de către forțele aeriene ale SUA.

Conform secretarului de presă al Pentagonului, amiralul John Kirby, acest program nu va avea de suferit în viitorul apropiat, deoarece SUA are un stoc suficient pentru următorii doi ani. În plus există contracte pe câțiva ani, de achiziționare a motoarelor RD-180, care vor fi livrate din orașului Khimki, din regiunea Mocova. În plus, interdicția temporară nu include contractele deja semnate.

 

Cele mai citite

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Tipuri de gletiere: care sunt și cum alegi modelul potrivit?

Ai în plan finisarea suprafețelor cu glet sau placarea pereților și a podelelor cu plăci...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă