20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialGuvernul ucrainean a dispus crearea unui centru pentru evacuarea civililor din zona...

Guvernul ucrainean a dispus crearea unui centru pentru evacuarea civililor din zona de război

Executivul ucrainean a dispus realizarea unui centru de coordonare pe lângă Serviciul pentru Situațiile de Urgență în scopul de a ajuta persoanele care doresc să părăsească zona de război din estul Ucrainei, a anunțat marți Ministerul de Interne de la Kiev, informează Agerpres.

'Centrul de coordonare va fi responsabil de soarta persoanelor care părăsesc teatrul operațiunii antiteroriste.

Acesta va fi creat pe baza Serviciului de stat pentru Situații de Urgență și va reuni reprezentanți ai mai multor ministere și departamente, organizații neguvernamentale și instituții internaționale', se menționează într-un comunicat al instituției amintite.

Persoanele care doresc să plece din regiunile din est ale Ucrainei vor trebui să treacă prin punctele de control ale Centrului pentru combaterea terorismului, unde vor fi supuse unei proceduri de identificare și le vor fi emise documente speciale.

Potrivit ministerului, aceste documente le vor permite persoanelor relocate să primească îngrijiri medicale, pensii și alte beneficii etc.

Armata ucraineană desfășoară de la mijlocul lunii aprilie o operațiune specială în sud-estul țării împotriva insurgenților proruși înarmați, care au ocupat mai multe clădiri oficiale în urma înlăturării de la putere a fostului președinte Viktor Ianukovici la 22 februarie, contestând noua putere instalată la Kiev.

Conform Ria Novosti, forțele ucrainene utilizează artileria și aviația, cauzând multiple distrugeri și victime, inclusiv din rândul populației civile.

Noul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, care a fost ales în urma unui scrutin anticipat în 25 mai, a ordonat marți crearea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor.

Cele mai citite

Avanpremiera filmului „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania” a avut loc joi seara, la București

Filmul „În inima Naţionalei - Din vestiar până în Germania”, povestea neștiută a calificării naționalei de fotbal a României la EURO 2024, regizat de...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

VIDEO. Dana Budeanu îi atacă pe părinții lui Vlad Pascu: “Sunt cel puțin la fel de responsabili”

În cadrul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV, difuzată joi, Dana Budeanu a fost invitată să vorbească despre unele subiecte de actualitate extrem...
Ultima oră
Pe aceeași temă