27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialHamas asigură că liderul său militar este în viaţă şi conduce operaţiunile

Hamas asigură că liderul său militar este în viaţă şi conduce operaţiunile

După ce a fost ţinta unei tentative de lichidare într-un raid desfăşurat de Israel în Fâşia Gaza gruparea palestiniană Hamas a anunţat, miercuri, că liderul aripii sale militare, Mohammed Deif, este în viaţă şi conduce în continuare operaţiunile mişcării, informează Mediafax.

Anterior, gruparea Hamas a anunţat, într-un comunicat, că va continua tirurile cu rachetă asupra Israelului, iar "israelienii se vor întoarce acasă doar atunci când va decide Mohammed Deif".

Soţia şi fiul lui Mohammed Deif, care, din 2002, este liderul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, au fost ucişi în noaptea de marţi spre miercuri într-un raid lansat de Israel în Gaza. Un ministru israelian a afirmat, miercuri, că liderul aripii militare a Hamas, Mohammed Deif este o "ţintă legitimă".

El a adăugat că nu ştie dacă liderul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa militară a Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a fost ucis în cursul acestui raid efectuat în noaptea de marţi spre miercuri, în oraşul Gaza.

Mohammed Deif a devenit şeful aripii armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, după moartea predecesorului său, Salah Shehade, în 2002 în urma unui raid. Israelul a încercat de cinci ori să-l asasineze, fără să reuşească.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...
Ultima oră
Pe aceeași temă