15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialHamas respinge orice tentativă de dezarmare

Hamas respinge orice tentativă de dezarmare

Dezarmarea combatanţilor mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza a fost respinsă vehement de către liderul mișcării, Khaled Meshaal, chiardacă aceasta reprezenta una dintre cererile Israelului pentru un acord pe termen lung.

"Armele rezistenţei sunt sacre. Şi nu vom accepta ca ele să fie la ordinea zilei" a negocierilor viitoare prevăzute prin acordul de încetare a focului în Fâşia Gaza, a declarat Meshaal, într-o conferinţă de presă la Doha (Qatar) unde trăieşte în exil, transmite Mediafax.

"Acest lucru nu poate fi obiectul unor negocieri. Nimeni nu poate dezarma Hamas şi rezistenţa sa", a adăugat el, sfidându-l astfel pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care califică dezarmarea mişcării islamiste drept condiţie prealabilă pentru orice acord pe termen lung.

Un acord de încetare a focului între Israel şi islamiştii palestinieni a intrat în vigoare marţi, după 50 de zile de război, soldat cu peste 2.140 de morţi şi 11.000 de răniţi în Fâşia Gaza şi 70 de morţi de partea Israelului.

Acordul prevede o relaxare a blocadei impuse Fâşiei Gaza de către Israel, începând din 2006, care îi afectează pe cei 1,8 milioane de locuitori ai enclavei palestiniene, mai scrie Mediafax.

În afara demilitarizării, redeschiderea aeroportului şi portului din Gaza urmează să fie negociate la Cairo.

Cele mai citite

PSD Livrează: Pensiile înainte de Paște în 2024

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a decis ca, în 2024, cu ocazia Paștelui Ortodox, pensiile pentru cei aproximativ 5 milioane de pensionari din România...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă