16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialHollande, despre criza refugiaților: Nu se pune problema să se întâmple din...

Hollande, despre criza refugiaților: Nu se pune problema să se întâmple din nou în 2016 ce s-a petrecut în 2015

Preşedintele francez, François Hollande, a atras atenția, într-un interviu pentru cotidianul german Bild, că „nu se pune problema” ca anul acesta să se repete situația de anul trecut, în ceea ce privește afluxul de refugiați în Europa, informează AFP, citat de Agerpres.

Președintele francez a salutat solidaritatea și efortul depus de Germania în criza refugiaților, precizând că statul va trebui să aloce „mijloace importante” primirii și integrării refugiaților. Cu toate acestea, el a atras atenția că „nu se poate pune problema să se întâmple din nou în 2016 ce s-a petrecut în 2015″. 

Președintele François Hollande a mai spus că răspunsul la această problemă „nu poate fi decât european”, întrucât, un caz contrar ar duce la un „regres istoric”, dat de „sfârșitul spațiului Schengen și revenirea la frontierele naționale”.

Preşedintele francez şi-a exprimat „regretul că Uniunea Europeană a întârziat” să răspundă la criza refugiaţilor, în timp ce afluxul lor „a trezit tensiuni şi replieri”, chiar dacă UE „a sfârşit prin a găsi, unanim, un răspuns global”. 

În ceea ce privește relația cu Germania, Hollande a spus că  situațiile „sunt diferite”: „Germania găzduieşte sute de mii de refugiaţi şi dă dovadă de o mare generozitate, însă, pentru Germania ca şi pentru Franţa, acest lucru nu se poate face în afara normelor europene, adică a spaţiului Schengen”.

Angajându-se să trimită în Grecia fiecare câte 300 de judecători, experţi sau specialişti în dreptul de azil, cele două ţări înţeleg „să dea împreună un exemplu”, a ţinut să menţioneze şeful statului francez.

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...
Ultima oră
Pe aceeași temă