10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialHollande vrea conferinţă privind Irakul

Hollande vrea conferinţă privind Irakul

Preşedintele francez, Francois Hollande, vrea să convoace în perioada imediat următoare o conferinţă pe tema situaţiei de securitate din Irak şi a luptei împotriva grupării radicale sunnite Statul Islamic, informează Le Monde după ce a publicat miercuri un interviu cu preşedintele fracez.

Hollande a apreciat că situaţia internaţională se află în "cel mai dificil" moment din 2001. Ca atare Hollande a menţionat că "trebuie să pregătim o strategie globală împotriva acestei grupări, care dispune de finanţări importante şi de arme foarte sofisticate şi ameninţă ţări precum Irak, Siria sau Liban", informează Mediafax.

"Ne confruntăm nu doar cu o mişcare teroristă asemănătoare Al-Qaida, dar cu un stat terorist, Statul Islamic. Trebuie să renunţăm la tradiţionala dezbatere, dacă este sau nu cazul să intervenim", a adăugat Hollande.

Potrivit transcrierii interviului publicat de Preşedinţia franceză, puţin diferită de versiunea online a cotidianului Le Monde, şeful statului francez a menţionat încă din septembrie anul trecut o "iniţiativă" privind situaţia de securitate din Irak şi lupta împotriva grupării Statul Islamic.

Franţa a anunţat săptămâna trecută că va livra "arme sofisticate" kurzilor irakieni, care au declanşat o ofensivă împotriva insurgenţilor din gruparea Statul Islamic care activează în Irak.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă