18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialIaţeniuk învinuiește Moscova pentru catastrofa umanitară în estul Ucrainei

Iaţeniuk învinuiește Moscova pentru catastrofa umanitară în estul Ucrainei

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, a învinuit Moscova pentru situaţia umanitară din estul Ucrainei, în special din regiunile Doneţk şi Lugansk.

"Asigurarea regiunilor cu produse alimentare şi activitatea serviciilor publice în estul Ucrainei se află în mâinile Kremlinului. Doar Kremlinul este responsabil pentru catastrofa umanitară care s-ar putea produce în curând în regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Iaţeniuk, după o întâlnire cu premierul Norvegiei, Erna Solberg, transmite Mediafax.

El a afirmat că rebelii proruşi nu permit trecerea camioanelor cu ajutor umanitar trimis de Kiev în estul Ucrainei.
"Totuşi, Guvernul Ucrainei va încerca să facă tot posibilul pentru a evita o catastrofă umanitară în regiune", a subliniat premierul Ucrainean.

"Locuitorii din estul Ucrainei, victime ale ambiţiilor imperialiste, vor începe să trăiască normal doar odată cu plecarea militarilor ruşi", a adăugat Iaţeniuk.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a emis sâmbătă un decret prin care ordonă încetarea tuturor serviciilor administrative publice în regiunile din estul ţării aflate sub controlul insurgenţilor proruşi. Decizia vizează toate serviciile publice, inclusiv şcolile, spitalele, unităţile medicale, mai arată Mediafax.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat decizia Administraţiei de la Kiev drept o "eroare majoră".

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă