8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialICAO colaborează cu OMS pentru stoparea epidemiei de Ebola din Africa

ICAO colaborează cu OMS pentru stoparea epidemiei de Ebola din Africa

Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionae ICAO şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii OMS vor colabora pentru stoparea epidemiei de Ebola din Africa de Vest și au programat în acest sens o reuniune de urgenţă pe această temă.

Potrivit Mediafax, compania aeriană panafricană ASKY a anunţat marţi întreruperea legăturilor pe care le efectuează cu capitalele Liberiei şi Sierra Leone, două dintre ţările afectate de epidemie, după ce unul dintre pasagerii săi a murit din cauza virusului în Nigeria.

Această evoluţie obligă ICAO, o Agenţie ONU, să acţioneze, a declarat pentru AFP secretarul general al Organizaţiei Raymond Benjamin. "Până în această (marţi) dimineaţa, aviaţia civilă nu a fost afectată, dar acum suntem vizaţi", a spus el.

"Acest lucru ne determină să acţionăm rapid", a dat el asigurări, adăugând că Organizaţia va "purta consultări cu OMS pentru a vedea ce tipuri de recomandări vom emite" pentru a stopa extinderea maladiei, mai arată Mediafax.

Nicio informaţie nu a fost oferită despre locul şi data acestei reuniuni ICAO-OMS.

Potrivit ultimelor date, difuzate vineri de către OMS, bilanţuul febrei hemoragice continuă să crească, atingând aproape 1.100 de cazuri şi 660 de morţi, dintre care 28 de decese în perioada 18-20 iulie, în Guineea, Liberia şi Sierra Leone.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă