23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialIerusalim: Suspecți de provocarea unui incendiu la o școală arabo-evreiască, arestați

Ierusalim: Suspecți de provocarea unui incendiu la o școală arabo-evreiască, arestați

Mai multe persoane suspectate de incendierea unei şcoli bilingve arabo-evreieşti din Ierusalim, la 29 noiembrie, au fost arestate, au anunţat duminică poliţia şi un avocat, relatează AFP, conform Mediafax.

"Poliţia şi Shin Bet (serviciul de securitate internă) au arestat mai mulţi suspecţi de incendierea unei clase dintr-o şcoală bilingvă, la 29 noiembrie", a declarat pentru AFP Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei israeliene, fără a oferi alte precizări.

Unul dintre avocaţii persoanelor arestate, Itamar Ben Gvir, a afirmat la rândul său că nu i s-a permis să-şi vadă clienţii. "Vreau să depun un recurs împotriva acestei măsuri antidemocratice", a declarat el pentru AFP.

Mai multe persoane au incendiat o clasă a unei şcoli bilingve arabo-evreieşti din Ierusalim, simbol al unei posibile coexistenţe între israelieni şi palestinieni, provocând reacţii virulente din partea clasei politice israeliene.

Inscripţii "moarte arabilor" şi "stop asimilării" au fost găsite în apropierea şcolii, potrivit poliţiei.

"Vom da dovadă de toleranţă zero împotriva discriminării şi rasismului", a reacţionat ministrul Justiţiei Tzipi Livni, între timp demisă, în contextul intensificării tensiunilor între israelieni şi palestinieni în Oraşul Sfânt.

La rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu a condamnat atacul, care "se împotriveşte eforturilor importante întreprinse pentru readucerea liniştii la Ierusalim".

Şcoala, fondată în 1998 pentru a promova învăţământul bilingv şi coexistenţa între israelieni şi palestinieni, este frecventată de 624 de elevi. Potrivit lui Shuli Dichter, preşedintele asociaţiei "Hand in Hand", care a fondat această instituţie, sunt doar şapte şcoli bilinge în Israel, frecventate de 1.659 de elevi.

Cele mai citite

Remunerații de nabab pentru șefii PNL și PSD de la Conpet SA Ploiești

Scandalul din ultima vreme dintre directorul general liberal al Conpet SA Ploiești, Dorin Tudora, și președintele Consiliului de Administrație, Florin Gheorghe, susținut de...

Glume despre Ciolacu, după vizita la Erdogan. “Marcele, eu ți-aș fi dat sabia lui Ștefan cel Mare, dar am auzit că nu ești moldovean”

Posibila restituire a sabiei lui Ștefan cel Mare către România, anunțată de premierul Ciolacu, a generat glume pe internet. Vizita premierului Marcel Ciolacu la Ankara,...

AFM a aprobat finanţări de aproape 97 de milioane de lei în Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” pentru persoane fizice

Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului "Casa Verde Fotovoltaice", în timp ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă