13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIgor Dodon: Nu am fost niciodată anti-român, suntem frați, însă, fiecare la...

Igor Dodon: Nu am fost niciodată anti-român, suntem frați, însă, fiecare la casa lui

Preşedintele-ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că îşi doreşte să continue politica de cooperare cu Uniunea Europeană prin păstrarea Acordului de Asociere cu blocul comunitar, scrie Agerpres.

Acesta a mai adăugat că este deschis şi către un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă, chiar dacă acest lucru ar necesita noi negocieri cu Bruxelles și cu Moscova, a afirmat câștigătorul alegerilor prezidențiale într-un interviu acordat TVR. De asemenea, a afirmat, își dorește negocieri pentru soluționarea problemei transnistrene, însă în format 5+2, fără participarea României.

“Noi trebuie să facem primii pași în direcțiile în care avem probleme de rezolvat. Acum avem mai multe probleme de rezolvat în legătură cu Federația Rusă.Voi fi apoi și la Bruxelles, unde iarăși avem probleme de rezolvat. Și a treia vizită va fi la București”, a mai spus liderul socialist.

Președintele ales al Republicii Moldova a reproșat Bucureștiului că a pus la dispoziție autobuze studenților din Republica Moldova pentru ca ei să poată vota.”Nu e cumva o implicare a României în problemele interne ale Republicii Moldova?”

“Am primit felicitări din partea președintelui Ungariei și a mai multor lideri europeni și un mesaj diplomatic din partea președintelui României,” a mai precizat Dodon.

De asemenea, a spus că este nemulțumit de atitudinea demnitarilor români care tratează Republica Moldova “ca pe o soră mai mică” și a mai afirmat că Bucureștiul trebuie să dovedească faptul că nu sprijină mișcări unioniste în Republica Moldova.

“Eu nu am fost niciodată anti-român, suntem vecini avem rădăcini istorice comune, suntem frați. Însă fiecare la casa lui. Eu stimez statul roman, ca stat suveran și vreau să aibă aceeași viziune față de statul moldovean,”a declarat Dodon. “Nu am fost niciodată anti-român, ci anti-unionist.”

 

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă