17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialIgor Dodon spune că e bine ca România să ofere burse tinerilor...

Igor Dodon spune că e bine ca România să ofere burse tinerilor moldoveni. Anterior el declarase că aceste burse înseamnă românizare

Președintele de la Chișinău, Igor Dodon, recunoaște că bursele oferite de România pentru tinerii din Republica Moldova sunt un lucru pozitiv și susține că declarațiile sale anterioare privind aceste burse au fost interpretate greșit, informează publicația Independent.md.

Dodon a declarat luni, în cadrul unei emisiuni la postul Pro TV, că este „recunoscător” statului român pentru că acordă aceste burse.

„Declarațiile mele au fost interpretate. Eu nu am nimic împotriva acestor burse. Să ofere și 10 mii. Este un gest foarte frumos pentru tinerii noștri. Eu am reproșat rușilor, că ei zic că vor să ne susțină, dar nu oferă astfel de burse pentru tineri”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, Igor Dodon declarase pentru postul de televiziune Russia Today că ar fi bine ca Rusia să ofere mai multe burse pentru tinerii moldoveni, după exemplul României.

„Voi aduce numai un exemplu, ca să nu critic Rusia, dar veţi înţelege. România în fiecare an oferă unui număr mai mare de 5.000 de tineri din Moldova posibilitatea să înveţe gratis. Acolo au parte de bursă, cazare gratuită. Înţelegeţi ce îi învaţă pe ei acolo? Ei primesc cetăţenie română şi apoi se întorc. Aceasta este românizare. Dacă nu greşesc, Rusia oferă 150-200 de locuri de studii. Când am fost un co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse în anii 2008-2009, mereu atrăgeam atenţia asupra acestor probleme”, declara atunci Dodon.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...

Lawrence Wong a depus miercuri jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al Singapore

Lawrence Wong a depus jurământul de învestitură în funcția de prim-ministru al statului Singapore și este doar al patrulea lider de la independență, încheind...

Flaviu Hoțopan, fost demnitar al Guvernului României, prins la furat cu camionul!

Un fost demnitar al Guvernului României, Flaviu Hoțopan, a fost prins în flagrant în timp ce încărcă într-un camion închiriat bunurile aflate într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă