16.5 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialIgor Dodon susține că lideri din România vor să distrugă Republica Moldova...

Igor Dodon susține că lideri din România vor să distrugă Republica Moldova și că unioniștii de la Chișinău, cu care colaborează, sunt niște “lepădături”

Președintele Igor Dodon susține că „unele cercuri din România duc o politică de distrugere a Republicii Moldova” și că persoanele de la Chișinău care susțin ideile unioniste „sunt niște lepădături”, informează, luni, site-ul deschide.md.

Criticile lui Dodon au fost exprimate, duminică, de Igor Dodon, în contextul aniversării independenței Republicii Moldova. Declarațiile șefului statului au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la NTV Moldova – post de televiziune controlat de Moscova.

„Recent am primit felicitări cu ocazia Zilei Independenței din partea mai multor șefi de stat, inclusiv și din partea președintelui României, domnului Iohannis. Eu nu vreau să cred că această politică de distrugere a Republicii Moldova este pusă la cale de către primele persoane, nu ar fi corect, dar anumite cercuri din România evident că sunt interesate. Acestea lucreză cu elitele din Republica Moldova și apar diferiți, nici nu știu cum să le spun…decidenți, formatori de opinie. Scopul lor este ca să le spună cetățenilor că în acest stat, Republica Moldova, nu mai reușim nimic. Haideți să-l distrugem, să-l unim cu România, mai rău n-o să fie!”, a susținut Dodon.

Președintele a numit unioniștii „lepădături”, deoarece aceștia ar distruge speranța milioanelor de moldoveni din diasporă care vor să se întoarcă acasă.

„Și acum, din cauza la niște lepădături, să distrugem speranța milioanelor de moldoveni care vor să se întoarcă acasă pentru ca să ne unim nu știu cu cine”, a mai adăugat Dodon.

Potrivit lui Dodon din categoria elitelor, care optează pentru Unirea Republicii Moldova cu România, fac parte: „Ex-președintele Curții Constituționale, foști prim-miniștri, diferiți poeți, istorici sau jurnaliști. Aceștia se consideră deștepți, sunt bogați, au furat de la cetățeni și au parazitat pe spatele lor și acum au sarcina să distrugă Republica Moldova. Aceștia sunt paraziți care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova”.

Dodon promite că va apăra cu orice preț statalitatea Republicii Moldova.

„Eu voi sta la straja statalității cu orice scop. Eu nu voi permite niciun fel de Unire cu România, cu Rusia, cu Ucraina. Eu vreau statul nostru să existe în continuare. Noi avem pentru ce lupta”, a subliniat președintele Republicii Moldova.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...

Gorghiu, la ortopedie, cu întinderi la limbă și creier, după ce s-a jucat cu limba română

Ilustrație: Marian Avramescu Ministra Justiției, Alina Gorghiu, o ia pe urmele marelui actor Florin Piersic, fiind nevoită să treacă pe la ortopedie. Aceasta, după ce...

Accident la trecere la nivel cu calea ferară dintre Avrig-Făgăraș

București, 11 mai 2024 Astăzi, 11 mai 2024, în jurul orei 08:00, la o trecere la nivel cu calea ferată dintre Avrig-Făgăraș, șoferul unui autovehicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă