20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialImamii trebuie să predice egalitate între bărbat și femeie

Imamii trebuie să predice egalitate între bărbat și femeie

Ministrul danez al imigraţiei, Inger Stojberg, a lansat un apel către imamii din ţara sa să predice egalitatea între bărbaţi şi femei, după difuzarea unui documentar filmat cu camera ascunsă, unde unii dintre ei justifică inegalitatea, transmite AFP.

În legea daneză 'avem egalitatea între bărbaţi şi femei, nu poate exista nicio discuţie pe acest subiect', a declarat ministrul sâmbătă pentru agenţia daneză Ritzau.

'În schimb, putem constata că, într-un anumit număr de moschei, este predicată inegalitatea. Nu putem avea aşa ceva în Danemarca', a adăugat ministrul, membru al unui guvern de centru dreapta cu o poziţie foarte fermă împotriva islamului radical.

Dna Stojberg a fost întrebată cu privire la un articol de opinie semnat de trei imami moderaţi, apărut sâmbătă în cotidianul Jyllands-Posten, în care, potrivit lor, 'Coranul trebuie să poată fi adaptat la realitatea în care ne găsim şi trebuie să capete un sens în epoca modernă'.

Conform ministrului imigraţiei, acest articol este insuficient şi că va trebui schimbat discursul anumitor imami din ţară.

În Danemarca, dezbaterea privind locul islamului este omniprezentă în viaţa politică şi socială după reacţiile violente faţă de publicarea unor caricaturi cu Mahomed în cotidianul Jyllands-Posten în 2005.

Dezbaterea a devenit şi mai intensă odată cu difuzarea pe postul public TV2, la începutul lunii, a unui documentar în trei părţi intitulat 'Moscheile din spatele vălului'.

În documentar poate fi văzut un imam justificând elemente din sharia, legea islamică, precum poligamia pentru bărbaţi şi interdicţia pentru femei de a divorţa.

Un altul, care predică într-o moschee din Aarhus cunoscută pentru versiunea sa radicală a islamului, merge chiar mai departe, justificând, la un curs pentru femei şi copii privind sharia, lapidarea femeilor adultere şi omorârea apostaţilor.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă