17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialImigranţii au TĂIAT gardul construit de Ungaria la frontieră

Imigranţii au TĂIAT gardul construit de Ungaria la frontieră

Imigranţi din afara Uniunii Europene au tăiat gardul metalic construit deja de Ungaria pe un segment al frontierei cu Serbia.

18 imigranţi clandestini au fost imediat arestaţi pe teritoriul ungar, informează MTI, citată de Mediafax.

Zeci de imigranţi au tăiat gardul metalic de la frontieră, reuşind să ajungă în Ungaria, în cursul nopţii de joi spre vineri. Poliţia ungară a arestat 18 imigranţi în zona Asotthalom.

Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinţi (71,8 milioane de euro) pentru construirea unui controversat gard metalic la frontiera cu Serbia, pe o distanţă de 175 de kilometri, şi pentru centre speciale necesare cazării imigranţilor.

Gardul, criticat de Uniunea Europeană şi de Serbia, ar urma să fie finalizat pe 31 august. În cursul anului 2015, în Ungaria au pătruns peste 110.000 de imigranţi extracomunitari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă