11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialÎn plin scandal al NOXELOR, șeful VW pleacă în ASIA cu Angela...

În plin scandal al NOXELOR, șeful VW pleacă în ASIA cu Angela Merkel. Ce ȚARĂ vor vizita

Directorul general al Volkswagen, Matthias Mueller, o va informa săptămîna viitoare pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, asupra investigației grupului VW referitoare la scandalul emisiilor.

Discuția celor doi se va realiza pe timpul unei călătorii în China, susține  Bloomberg, citată de Mediafax.

Mueller se va întâlni în timpul vizitei cu reprezentanții celor două companii mixte ale VW în China, timp în care vor discuta probleme strategice, afirmă surse ale Bloomberg.

.China este cea mai mare piață a Volkswagen, iar cele două companii mixte sunt o sursă majoră de profit pentru producătorul auto.

Volkswagen încearcă să decidă procedura prin care va rechema în service până la 11 milioane de automobile diesel, după ce a admis că a instalat pe acestea un soft care reduce nivelul emisiilor poluante în timpul testelor.

Reparațiile, amenzile și acordurile de închidere a litigiilor legate de scandal ar putea costa peste 30 de miliarde de euro, potrivit estimărilor realizate de Center of Automotive Management din Bergisch Gladbach, Germany.

Un purtător de cuvânt al VW a confirmat că Mueller va călători în China cu cancelarul Merkel, dar a refuzat să dea alte informații.

Ministerul pentru Protecția Mediului din China s-a alăturat Statelor Unite, Europei și Japoniei, anunțând în această lună că deschide o investigație, după izbucnirea scandalului emisiilor.

Numărul automobilelor diesel comercializate de VW în China este însă redus, majoritatea vehiculelor fiind prevăzute cu motoare pe benzină.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă