4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn statul Miranda din Venezuela a fost decretată stare de urgenţă alimentară

În statul Miranda din Venezuela a fost decretată stare de urgenţă alimentară

Guvernatorul statului Miranda, Henrique Capriles, lider al opoziției venezuelene, a decretat luni starea de urgență alimentară din cauza “lipsei de hrană” pentru școli, relatează AFP, preluată de Agerpres.

“Decretăm urgența alimentară în statul nostru”, a declarat într-o conferință de presă acest lider al opoziției care îl acuză pe președintele Nicolas Maduro de penuria de alimente și medicamente care lovește țara.

Opoziția venezueleană, care a câștigat alegerile legislative la sfârșitul lui 2015, cere insistent organizarea unui referendum revocator pentru a scurta mandatul actualului șef al statului.

Starea de urgență alimentară în Venezuela permite deblocarea de resurse pentru a furniza alimente școlilor, căminelor pentru pensionari sau persoane cu handicap, dezvoltarea cooperării dintre firmele private și ONG-urile din acest sector.

“Ne aflăm în fața unei probleme provocate de lipsă de hrană, nu există suficientă hrană pentru locuitorii acestei țări”, a acuzat Henrique Capriles.

Venezuela, a cărei economie este devastată de prăbușirea cursului petrolului, are în prezent cea mai mare rată a inflației la nivel mondial, estimată de FMI la 720% pentru anul în curs, și o penurie care afectează 80% din alimente și medicamente, în lipsa dolarilor pentru a le importa.

Președintele Nicolas Maduro, care a găzduit la sfârșitul săptămânii un summit al Mișcării de Nealiniere, a afirmat sâmbătă într-un discurs că guvernul său este victima unui “atac imperialist” din partea SUA și a unui “război economic” care încearcă să-l destituie.

Cu 2,7 milioane de locuitori, Miranda este al doilea stat ca populație din Venezuela, țară cu 27,2 milioane de locuitori, potrivit ultimului recensământ din 2011.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă