12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn Venezuela a fost prelungită starea de urgenţă pentru încă două luni....

În Venezuela a fost prelungită starea de urgenţă pentru încă două luni. Maduro mai limitează drepturile opoziţiei

Starea de urgenţă a fost prelungită în Venezuela pentru încă două luni. Decizia a fost luată, vineri dimineaţa, de preşedintele Nicolas Maduro. Aceasta este a patra prelungire a stării de urgenţă, care permite limitarea drepturilor opoziţiei politice şi dă dreptul unităţilor militare să asigure livrarea alimentelor pe întreg teritoriul statului sud-american, informează DPA, preluată de News.ro.

Venezuela a fost zguduită de o puternică criză economică odată cu scăderea preţului petrolului, care a avut un impact puternic asupra capacităţii autorităţilor de a aproviziona piaţa cu alimente, produse eşenţiale, medicamente, pâine şi produse sanitare.

De asemenea, executivul venezuelean este momentan într-un conflict direct cu producătorii agricoli, care sunt acuzaţi că duc un război economic, prin încetinirea intenţionată a producţiei.

Venezuela se confruntă cu una dintre cele mai mari rate de inflaţie din întreaga lume, care a ajuns la 121,7% în 2015.

Între timp, formaţiunile de opoziţie încearcă să organizeze un referendum privind demiterea preşedintelui Nicolas Maduro.

Un summit internaţional este programat să aibă loc în acest weekend pe insula venezueleană Margarita, însă puţini lideri ai lumii sunt aşteptaţi să participe.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...

FOTO. Anca Dumitra, Gianina din “Las Fierbinți”, a făcut marele anunț! Ce se întâmplă cu actrița

Anca Dumitra, cunoscută pentru rolul său ca „Gianina” în popularul serial de la Pro TV "Las Fierbinți", a făcut marele anunț: este însărcinată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă