13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialÎn Yemen intră în vigoare, în noaptea de miercuri spre joi, un...

În Yemen intră în vigoare, în noaptea de miercuri spre joi, un armistiţiu de 72 de ore

ONU a anunțat luni instaurarea unui acord de încetare a focului de 72 de ore, care poate fi prelungit, cu începere de miercuri, ora 23.59, pe întreg teritoriul Yemenului, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Armistițiul va intra în vigoare miercuri, 19 octombrie, la ora locală 23.59, a afirmat mediatorul ONU Ismail Ould Cheikh Ahmed care a primit asigurări în acest sens din partea “tuturor părților yemenite”.

Mediatorul a prezentat acest armistițiu ca o “reluare a încetării totale a ostilităților” care fusese decretată la 10 aprilie 2016 și ulterior încălcată.

Într-un comunicat dat publicității la New York, el a ținut să sublinieze că noul armistițiu “va apăra populația yemenită de noi vărsări de sânge și va permite extinderea livrărilor de ajutor umanitar”. Conflictul a făcut aproape 7.000 de morți și a provocat o gravă criză umanitară.

Mediatorul ONU a cerut “tuturor părților yemenite, țărilor din regiune și comunității internaționale să promoveze deplinul respect al acestei încetări a ostilităților și să se asigure că va pune capăt în mod permanent și durabil conflictului”.

 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă