15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIncendiile de vegetație din SUA fac victime: Trei pompieri AU MURIT în...

Incendiile de vegetație din SUA fac victime: Trei pompieri AU MURIT în timp ce încercau să stângă focul

Trei pompieri au murit şi cel puţin alţi trei au fost răniţi, dintre care unul grav, miercuri, în incendiile de vegetaţie care afectează statul american Washington, informează Mediafax.

Şeriful din comitatul Okanogan, Frank Rogers, a confirmat decesele a trei pompieri într-un incendiu de vegetaţie din apropiere de Twisp, dar a refuzat să ofere detalii despre victime înainte ca familiile lor să fie anunţate.

“A fost un iad aici. Focul se întindea, iar vântul bătea în toate direcţiile (…). A fost greu pentru ei acolo”, a declarat Rogers pentru postul KXLY-TV.

Un pompier a fost transportat în stare critică la centrul medical Harborview din Seattle, potrivit unui oficial de la clinică.

Guvernatorul Jay Inslee a cerut decretarea stării de urgenţă pentru a spori ajutorul în vederea stingerii numeroaselor incendii din statul Washington.

Autorităţile au ordonat evacuarea a mii de locuitori din Twisp, Wintrop, Conconully şi Chelan, din cauza incendiilor care ameninţă regiunea.

Seceta şi canicula au făcut ca acest sezon de incendii să fie unul dintre cele mai grave din ultimii ani în Statele Unite. Aproximativ 29.000 de pompieri luptă împotriva a circa 100 de incendii de amploare în vestul ţării, inclusiv în statele Idaho, Oregon, Montana, Washington şi California.

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Accident suspect în apele teritoriale românești. O navă dinspre Ucraina a ciocnit un alt vas dar și-a continuat drumul până în Bulgaria

O navă care plecase din Ucraina, purtând pavilionul Insulelor Comore, a ciocnit un vas sub pavilionul Tanzaniei, în apele teritoriale românești, în dreptul orașului...

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...
Ultima oră
Pe aceeași temă