19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu de pădure violent în apropiere de Ierusalim

Incendiu de pădure violent în apropiere de Ierusalim

Un incendiu de pădure puternic a izbucnit miercuri după-amiaza în pădurea din Ein Kerem, în apropiere de Ierusalim, antrenând evacuarea a trei cartiere ale oraşului, înainte de a fi luat sub control după cinci ore, a anunţat poliţia, transmite Mediafax.

"Un incendiu a izbucnit în zona Ierusalimului, necesitând evacuarea a 200 de locuitori din trei cartiere, în Kiryat Yovel, Yad Vashem şi Ein Kerem", a declarat Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene.

Sute de poliţişti, 35 de echipe de pompieri şi şase elicoptere pentru stingerea incendiului au fost mobilizaţi, a afirmat Rosenfeld, adăugănd că incendiul a fost stăpânit.

"Există pagube materiale, au fost afectate cel puţin zece locuinţe (…). Vom iniţia o anchetă pentru a afla cauzele acestui incendiu", a anunţat şeful pompierilor israelieni, căpitanul Shahar Ayalon, potrivit sursei citate.

Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului, situat în inima pădurii din Ierusalim a fost evacuat, ca "măsură de precauţie", însă nicio clădire nu a fost distrusă, a declarat Estee Yaariv, purtătorul de cuvânt al memorialului.

"Am auzit mai multe sirene de alertă, elicoptere ale pompierilor zburau deasupra noastră, iar fumul gros părea să ajungă la cer", a relatat o locuitoare a satului Ein Karem, în suburbia Ierusalimului.

Serviciile de salvare Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, au anunţat că incendiul s-a soldat cu trei răniţi, potrivit unui comunicat.

Mai multe incendii au izbucnit recent în apropiere de Ierusalim, ultimul având loc pe 17 iunie, când a fost afectat satul arab Abu Gosh, în nord-vestul Ierusalimului.

Cele mai citite

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic (analiză Frames)

România are toate şansele să devină un adevărat hub regional în domeniul logistic, al producţiei şi al serviciilor transfrontaliere, potenţialul de investiţii în dezvoltarea...

Acuzații de corupție și abuz de putere

În mijlocul agitației din campania electorală din comuna Vernești, se întețește lupta pentru adevăr între cei care aspiră la putere și cei care...

Terminalul din Berceni al liniei STB 97 a fost mutat

Terminalul din Berceni al liniei 97 a fost mutat în stația „Pasaj Mihai Bravu”, anunță Societatea de Transport București (STB). Începând de astăzi, 14.05.2024, terminalul...
Ultima oră
Pe aceeași temă