14.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu DEVASTATOR la o uzină chimică din Estonia. În zonă există risc...

Incendiu DEVASTATOR la o uzină chimică din Estonia. În zonă există risc de poluare

Un incendiu a izbucnit, marţi, la o uzină chimică, din Estonia. Locuitorii din zonă au fost sfătuiţi să rămână în spaţii închise din cauza riscului de poluare a aerului, relatează Mediafax.

Una dintre clădirile uzinei din oraşul eston Sillamäe, folosită ca depozit pentru substanţe chimice, a luat foc. Nu este clar însă dacă în interiorul clădirii se afla cineva în momentul în care s-a prăbuşit acoperişul clădirii.

“Din cauza prăbuşirii acoperişului, echipele de salvare nu pot intra în clădire şi încearcă să stingă incendiul de afară”, a declarat Helen Tammets, purtătoarea de cuvânt a centrului regional de intervenţii, relatează agenţia Tass. Până în prezent nu există informaţii privind rănirea vreunor persoane, a adăugat ea.

“Echipe de salvare din întreaga regiune au fost trimise la faţa locului, inclusiv un vehicul special din Kiviolo, conceput pentru neutralizarea poluării chimice”, a adăugat Tammets.

Locuitorii din Sillamäe, în nordul Estoniei, au fost rugaţi să rămână în spaţii închise, cu uşile şi geamurile închise, pentru că fumul toxic s-a răspândit dincolo de zona industrială a oraşului.

Televiziunea estonă a anunţat că incendiul s-a declanşat marţi după-amiază în jurul orei locale 15.30 (15.30 ora României) şi în cursul serii încă nu era controlat. Pompierii locali aşteaptă echipament special de la Tallinn şi din oraşul Tartu. Specialişti de la Ministerul Sănătăţii urmează să ajungă, de asemenea, la faţa locului pentru a preleva probe în vederea evaluării nivelului de poluare a aerului, potrivit RIA Novosti.

Trei membri ai echipelor de salvare au manifestat probleme din cauza prezenţei unor agenţi toxici în fumul degajat de incendiu, dar doi dintre ei s-au întors la muncă după o examinare medicală.

Cercetătorii estoni susţin că nu există pericolul contaminării zonelor învecinate cu materiale radioactive. Această precizare a fost făcută în urma zvonurilor că la această uzină se desfăşurau activităţi de îmbogăţire a uraniului în perioada sovietică, ceea ce a condus la contaminarea solului, a relatat portalul ERR. Potrivit datelor oferite de conducerea uzinei, aceasta produce metale rare precum tantal şi columbit.

Cele mai citite

Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a precizat că starea de sănătate a actorului Florin...

Sondaj Eurobarometru: Tinerii din România, pe primul loc în UE la intenția de vot pentru alegerile europarlamentare

Nu mai puțin de 78% dintre tinerii din România intenționează să-și exercite dreptul de vot la alegerile europarlamentare din acest an, potrivit unui sondaj...

Muzeul „Grigore Antipa” anunță că nu participă la Noaptea Muzeelor

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a anunțat că nu va participa la ediţia din acest an a proiectului Noaptea Muzeelor, deoarece se...
Ultima oră
Pe aceeași temă