14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialIncendiu pe un vas de CROAZIERĂ francez. 347 de oameni au fost...

Incendiu pe un vas de CROAZIERĂ francez. 347 de oameni au fost evacuați

Toate cele 347 de persoane aflate pe un vas francez de croazieră au fost evacuate, în urma unui incendiu la bord, relatează Deutsche Welle, citată de Mediafax.

Nava se afla în largul insulelor Falkland din sudul Atlanticului, care aparțin Marii Britanii. Operațiunea de evacuare a fost condusă de forţele britanice.

Un incendiu major a izbucnit în sala motoarelor. Autorităţile britanice şi operatorul francez Ponant au anunţat, joi, seară, că vasul de croazieră “Le Boreal” naviga în nordul insulelor Falkland (Malvine) spre Georgia de Sud.

“Un incendiu de natură tehnică – a izbucnit la bordul navei Le Boreal în sala motoarelor”, a anunţat operatorul francez într-un comunicat, precizând că toţi pasagerii au fost evacuaţi de pe vas ca “măsură de precauţie”.

Două elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale şi încă două elicoptere ale forţelor britanice au preluat 79 de persoane de pe puntea vasului şi din două bărci de salvare din apă. Încă două vase de salvare care au preluat peste 200 de persoane au fost conduse către adăpost de un vas al Marinei Regale britanice.

Pasagerii şi membrii echipajului au fost transportaţi la baza militară britanică din Mount Pleasant, unde au primit îngrijiri medicale, haine şi alimente.

Comandantul forţelor britanice din insulele sud-atlantice, Darren Bone, a declarat că trupele de intervenţie au reacţionat cu toate măsurile necesare pentru a participa la “o operaţiune de salvare extrem de complexă şi periculoasă în condiţii dificile”.

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a lăudat intervenţia Marinei Regale şi a Forţelor Aeriene Regale, care “au salvat multe vieţi şi au prevenit (ca situaţia să se transforme într-o) tragedie umană”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă