13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. GALERIE FOTO. Puternicul incendiu de pe aeroportul Fiumicino din Roma, stins....

UPDATE. GALERIE FOTO. Puternicul incendiu de pe aeroportul Fiumicino din Roma, stins. Toate zborurile au fost reluate

UPDATE 15:40  Zborurile au fost reluate pe aeroportul Fiumicino din Roma, care fusese închis în urma unui incendiu. Terminalul 3 a fost evacuat joi dimineaţă, după izbucnirea incendiului în urma căruia trei persoane s-au intoxicat uşor cu fum, scrie MediafaxZborurile au fost însă reluate la ora locală 12.00 (13.00, ora României). Vor fi 12 zboruri pe oră între 12.00 şi 14.00 (13.00-15.00, ora României), după care “vom reveni treptat la modul operaţional complet”, a declarat preşedintele companiei Aeroporti di Roma, Lorenzo Lo Presti. “Terminalele 1, 2 şi 5 funcţionează la capacitate normală”, a adăugat el.

Printre persoanele afectate de închiderea aeroportului Fiumicino s-a numărat şi ministrul italian al Muncii, Giuliano Poletti, care urma să participe la un eveniment politic la Cagliari. Compania aeriană Alitalia a anunţat că avioanele sale vor începe să decoleze de la ora 14.00 (15.00, ora României). Compania va trimite de asemenea avioane către destinaţii internaţionale pentru a prelua pasagerii Alitalia programaţi să ajungă la Fiumicino joi.

****
Un incendiu puternic a cuprins aeroportul Fiumicino din Roma, în zona depozitării bagajelor din cadrul Terminalului 3, potrivit Digi 24. 

Niciun avion nu poate ateriza sau decola de pe aeroportul. Aeroportul Fiumicino este folosit doar pentru zborurile internaţionale. Flăcările au izbucnit după miezul-nopţii şi au putut fi stinse de pompieri abia spre dimineaţă.

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum. Autorităţile italiene spun că aeroportul Fiumicino va fi deschis în jurul orei 14.00, ora locală.

Traficul a fost întrerupt timp de mai multe ore pe autostrada care conduce la aeroport și pe o legătură feroviară cu Roma. 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă