25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialIncident armat în Cisiordania

Incident armat în Cisiordania

Doi tineri palestinieni s-au infiltrat miercuri dimineaţă într-o colonie din Cisiordania ocupată şi au rănit un colonist înainte de a fi ucişi de soldaţi, au anunţat armata israeliană şi poliţia palestiniană, informează AFP, potrivit Agerpres

“Doi atacatori s-au infiltrat în comunitatea Eli, la sud de Nablus, şi au atacat un bărbat aflat lângă casa lui. Soldaţii au sosit… şi au tras asupra atacatorilor şi i-au ucis”, a declarat armata israeliană într-un comunicat. 

Rod Harel, locuitorul coloniei care a fost atacat de cei doi palestinieni în timp ce ieşea din casă a fost uşor rănit cu cuţitul şi transportat la spitalul Shaare Tzedek din Ierusalim, a afirmat un purtător de cuvânt al spitalului. 

Colonistul a declarat site-ului israelian de ştiri online Ynet că a reuşit să-i respingă pe atacatori şi să se încuie în casă unde se aflau soţia şi cei cinci copii ai lor. 

Cei doi palestinieni ucişi au fost identificaţi de poliţia palestiniană ca Labib Azem şi Mohammed Zaghlaouane, în vârsta de 18 ani şi originari din satul Qariout, în apropierea coloniei Eli. 

În timpul zilei, doi soldaţi israelieni care păzeau colonia Har Bracha de lângă Nablus în Cisiordania au fost înjunghiaţi de doi agresori palestinieni care au fugit, a declarat armata. 

Ambele atacuri au avut loc în Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel din 1967. Coloniile construite de Israel în Cisiordania sunt ilegale conform dreptului internaţional, aminteşte France Presse. 

Teritoriile palestiniene, Ierusalimul şi Israelul se confruntă cu violenţe de la începutul lunii octombrie care au costat viaţa a 180 de palestinieni, 28 de israelieni, unui american, unui eritreean şi unui sudanez, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP.

Cele mai citite

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Nicolae Ciucă, despre valorile partidului PNL: “Nu s-a schimbat nimic”

La lansarea candidaţilor liberali din judeţul Argeş, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că, deși valorile tradiţionale ale partidului au rămas neschimbate, contextul...
Ultima oră
Pe aceeași temă