14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialIncident deasupra Mării Negre. Armata rusă a observat, în zonă, o dronă...

Incident deasupra Mării Negre. Armata rusă a observat, în zonă, o dronă militară americană de gabarit mare

Armata Rusiei a observat, deasupra Mării Negre, o dronă militară americană de gabarit mare, de tip RQ-4 Global Hawk, afirmă surse militare şi diplomatice citate de presa rusă, potrivit Mediafax.

"De data aceasta, armata rusă nu a detectat un avion de patrulare Poseidon al Forţelor Navale americane îndreptându-se spre frontiera Rusiei, ci o dronă strategică de recunoaştere americană de tip RQ-4 Global Hawk, care zbura la altitudine mare spre frontiera Rusiei", au declarat surse citate de site-ul agenţiei Tass.

Marţi, Rusia a trimis avioane de vânătoare Suhoi-30 pentru interceptarea unui avion de recunoaştere american P8A Poseidon care zbura deasupra Mării Negre şi se îndrepta spre frontiera Rusiei. Cele două aparate de zbor s-au apropiat la circa 20 de picioare (aproximativ şapte metri), unul de altul, deasupra Mării Negre, informează NBC, citând un oficial.

Cele mai citite

Comisia Europeană a înrăutăţit semnificativ prognoza privind deficitul guvernamental al României în 2024

Comisia Europeană a îmbunătăţit uşor, la 3,3%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, graţie accelerării consumului privat şi veniturilor mai mari, dar...

Impactul Plafonării Prețurilor asupra Ratei Inflației: Analiza Politicilor PSD

Introducere la Contextul Economic Actual Banca Națională a României (BNR) a publicat recent un raport care arată că măsurile de plafonare a prețurilor inițiate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă