4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Incidente violente la protestul pentru mediu de la Paris. 100 de...

VIDEO. Incidente violente la protestul pentru mediu de la Paris. 100 de persoane, ARESTATE

UPDATE: Preşedintele Francois Hollande a denunţat protestele violente de la Paris şi a criticat “forţele perturbatoare”  care au provocat incidente duminică în capitala Franţei, unde are loc Conferința internațională asupra schimbărilor climatice (COP21),

UPDATE: Autorităţile franceze au arestat, duminică, 100 de persoane, în cursul unor ciocniri între forțele de ordine și manifestanți împotriva Conferinței internaționale asupra schimbărilor climatice COP21, a anunțat prefectul poliției capitalei, Michel Cadot, conform Agerpres. 

“Sunt mici grupuri violente care au atacat forțele de ordine cu proiectile”, a declarat prefectul poliției, precizând că nu s-au înregistrat răniți în rândul manifestanților sau al polițiștilor. 

——-

În capitala Franţei, au loc, duminică după-amiază, ciocniri violente între mai mulţi activişti de mediu şi forţele de ordine. Conflictul a început după ce forţele de ordine au încercat să evacueze un grup de tineri care s-a adunat în Piaţa Republicii din Paris pentru a protesta, deşi, din cauza alertei teroriste, manifestațiile sunt interzise, relatează Le Figaro. 

Circa 4.500 de persoane au format un lanţ uman în Paris. De la această manifestație, organizată de o organizaţie ecologistă, s-a desprins un grup de protestatari care a pornit spre Piaţa Republicii, unde a izbucnit conflictul cu autorităţile. 

Forţele de ordine au folosit cu gaze lacrimogene, iar protestatarii au răspuns aruncând cu sticle. 

Mai mulţi indivizi au fost reţinuţi şi scoşi din mulţime de forţele de ordine, însă numeroase persoane au rămas într-o piaţă din apropiere de sala de concerte Batclan, unde au murit 89 de persoane, în urma atentatelor de acum două săptămâni. 

Trei echipe de teroriști au comis, pe 13 septembrie, șase atacuri în mai multe zone din Paris. În urma atentatelor, 129 de persoane au murit și peste 350 au fost rănite. Președintele Franței a decretat starea de urgență pe întreg teritoriul țării.

 

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă