15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialIncidentul armat din Oregon: Autorul, un elev de 15 ani care a...

Incidentul armat din Oregon: Autorul, un elev de 15 ani care a furat armele părinților

Poliția din Oregon anunță că zutorul incidentului armat produs marţi într-un liceu american dintr-o suburbie a oraşului Portland, în vestul Statelor Unite, este un elev al instituţiei, în vârstă de 15 ani, care a furat arme grele din casa părinţilor, conform Mediafax.

Autorul atacului este Michael Padgett, în vârstă de 15 ani.

Adolescentul, care purta o cască de camuflaj şi transporta armele într-o husă de chitară şi un sac, s-a sinucis după ce a ucis un elev şi rănit un profesor în liceul Reynolds, în apropiere de Portland, în Oregon (nord-vest).

El a luat armele folosite – o puşcă de tip AR-15, un pistol semiautomat, un cuţit mare şi sute de muniţii – din casa părinţilor, unde erau puse într-un loc sigur.

"Armele erau ţinute într-un loc securizat", dar tânărul a reuşit totuşi să le ia, a explicat Scott Anderson, şeful poliţiei din Troutdale, un orăşel situat în apropiere de Portland în care a avut loc incidentul armat.

După ce a sosit la şcoală cu autobuzul şcolar, adolescentul a intrat în vestiarul băieţilor, unde a ucis un elev, Emilio Hoffman, în vârstă de 14 ani. Un profesor, Todd Rispler, a fost zgâriat de un glonţ în timp ce fugea din calea atacatorului.

Acesta din urmă a reuşit să dea alarma, atunci când Padgett ieşea din vestiar. "Intrând pe culoarul principal, el s-a întâlnit cu poliţiştii, care tocmai intrau în instituţie. În acel moment, el s-a dus la toaletă", a continuat Anderson.

"A existat un schimb de focuri între un poliţist şi atacator", care, ulterior, "s-a sinucis cu glonţul", potrivit autopsiei efectuate miercuri, a precizat poliţistul.

Incidentul armat din statul Oregon este al patrulea produs în ultimele trei săptămâni în vestul Statelor Unite, după cel de la Santa Barbara (California), care a avut loc la 23 mai, Seattle (Washington), comis la 5 iunie, şi Las Vegas (Nevada), survenit la 8 iunie.

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut apel, marţi, la o "revizuire a conştiinţei naţionale" în legătură cu violenţa cauzată de armele de foc, avertizând că frecvenţa recurgerii la acest tip de tragedii va atinge un nivel "nemaiîntâlnit vreodată".

Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă