15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialÎndemn la adresa palestinienilor pentru a continua lupta împotriva Israelului

Îndemn la adresa palestinienilor pentru a continua lupta împotriva Israelului

Palestinii ar trebui să continue lupta armată împotriva Israelului şi să o extindă în Cisiordania. Acesta este îndemnul făcut de către liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei în timpul unui discurs ținut în fața unor studenți.

"Singura modalitate de a face faţă acestui regim sălbatic (Israelului) este de a continua rezistenţa, lupta armată şi de a o extinde în Cisiordania", a declarat liderul iranian, citat de Mediafax.

"Singura soluţie realistă este dispariţia Israelului, însă aceasta nu înseamnă anihilarea poporului evreu din această regiune", a spus el.

El a adăugat că Iranul a propus organizarea unui "referendum" în acest sens, cu participarea tuturor "oamenilor care trăiesc şi aparţin acestei regiuni", în special a refugiaţilor palestinieni.

"Astfel, acest regim uzurpator şi marionetă va dispărea", a adăugat el. Aceasta este poziţia clasică a Iranului, care refuză soluţia a două state.

Iranul, care nu recunoaşte statul Israel, sprijină grupările islamiste palestiniene în lupta pe care o duc împotriva statului evreu. Teheranul este acuzat că sprijină militar şi financiar mişcările Hamas şi Jihadul Islamic.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă