17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialIndia închide o fabrică de îmbuteliere Coca-Cola pentru că ar consuma prea...

India închide o fabrică de îmbuteliere Coca-Cola pentru că ar consuma prea multă apă

Autorităţile indiene au ordonat închiderea unei fabrici de îmbuteliere de Coca-Cola din nordul Indiei, pe motiv că aceasta consumă prea multă apă, a anunţat un oficial local, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Fabrica, situată la Varanasi, în statul Uttar Pradesh, a încălcat condiţiile prevăzute în licenţa de exploatare, potrivit unui reprezentant al departamentului pe probleme de poluare.

"Fabrica a fost închisă în baza deciziei noastre", a declarat pentru AFP J.S. Yadav, reprezentant al Uttar Pradesh Pollution Control Board, mai scrie sursa citată.

"În plus, deşeurile provenind de la fabrica în cauză conţin substanţe poluante într-o cantitate peste nivelul admis", potrivit reprezentantului organismului de combatere a poluării din statul Uttar Pradesh.

Compania a contestat decizia la instanţa naţională pentru reglementarea problemelor de mediu, apreciind că motivele prezentate pentru închiderea fabricii sunt eronate.

De asemenea, Hindustan Coca-Cola Beverages Private Limited, filiala Coca-Cola, a menţionat că fabrica funcţiona de 15 ani "în conformitate cu legislaţia şi reglementările în vigoare".

Coca-Cola deţine 58 de fabrici de îmbuteliere în India.

Cele mai citite

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Bulgaria va avea avioane F-16 mai bune ca ale României și le va asigura mentenanța în țară

Bulgaria va avea avioane de luptă F-16 Block 70 și le va asigura mentenanța la o uzină din țară, fără să fie nevoită să...
Ultima oră
Pe aceeași temă