4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialInfracțiunile motivate de ură s-au înmulțit în SUA după ce Trump a...

Infracțiunile motivate de ură s-au înmulțit în SUA după ce Trump a fost ales președinte

Infracțiunile motivate de ură s-au înmulțit brusc pe tot teritoriul Statelor Unite după alegerea lui Donald Trump ca președinte, a afirmat joi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, citat de DPA, preluată de Agerpres.

Cuomo, membru al Partidului Democrat, a făcut apel la oficialități și cetățeni să denunțe infracțiunile de acest gen. Potrivit guvernatorului, statul New York a început recent să ancheteze crime împotriva minorităților și imigranților, inclusiv un incident raportat joi dimineața, când pe o garnitură de metrou din Manhattan s-a găsit o svastică.

"Dați-mi voie să mă exprim foarte clar: aceste acte de ură și intoleranță sunt împotriva a tot ce înseamnă New Yorkul", a spus Cuomo, iar "a tăcea înseamnă a merge pe calea unei noi permisivități periculoase care amenință modul de viață american".

Procurorul general al statului New York, Eric Schneiderman, a emis joi instrucțiuni către autorități privind identificarea, anchetarea și urmărirea penală a infracțiunilor motivate de ură.

În ultima săptămână, în SUA s-au înregistrat peste 200 de infracțiuni din această categorie, potrivit imamului Khalid Latif, director executiv al Centrului Islamic al Universității New York. DPA observă, fără alte precizări, că numărul era mare și înainte de alegerea lui Trump, candidatul la președinție din partea Partidului Republican.

Statul condus de guvernatorul Cuomo a deschis o linie telefonică de urgență pentru raportarea incidentelor provocate de ură.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă