15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnfrângere pentru Trump

Înfrângere pentru Trump

Miliardarul american Donald Trump a fost înfrânt sâmbătă şi în caucusul (adunarea populară) din districtul federal Washington DC, unde a fost învins de senatorul Marco Rubio, după victoria în statul Wyoming a principalului său contracandidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, Ted Cruz, transmit AFP şi EFE.

În capitala federală, Marco Rubio s-a plasat pe primul loc, cu 37,3% din voturi, înaintea guvernatorului de Ohio, John Kasich, 35,5%, şi a lui Donald Trump, 13,8%.

Victoria i-a adus lui Rubio 10 delegaţi la Convenţia republicană din iulie, faţă de 9 care îi revin lui Kasich.

În pofida celor două înfrângeri de sâmbătă, magnatul păstrează un avans în privinţa numărului de delegaţi în cursa pentru învestitura republicană.

Marţi vor avea loc alegeri primare în cinci state mari (Florida, Illinois, Missouri, Ohio şi Carolina de Nord), această nouă 'Super Tuesday' anunţându-se crucială şi pentru cei doi rivali democraţi, Hillary Clinton şi Bernie Sanders.

Fostul secretar de stat, care dispune de un avans confortabil de delegaţi, a câştigat sâmbătă primul caucus democrat din insulele Mariane de Nord, teritoriu american în Pacific, repartizarea delegaţilor fiind de 4-2.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă