17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialÎNGRIJORARE OMS: Epidemia de Ebola ia amploare. Soluţii, nu mai devreme de...

ÎNGRIJORARE OMS: Epidemia de Ebola ia amploare. Soluţii, nu mai devreme de şase luni, spun experţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat, miercuri, că  extinderea virusului Ebola, care afectează Africa de Vest, ia amploare şi că în prezent autorităţile medicale internaţionale nu se aşteaptă să stopeze epidemia mai devreme de şase sau nouă luni, relatează AFP, preluat de Mediafax Peste 1.900 de morţi dintre 3.500 de cazuri au confirmate.

"Mai multe luni vor fi necesare pentru a stopa epidemia fără precedent", a declarat Margaret Chan, directorul general al OMS Chan, care a insistat asupra mobilizării la nivel internaţional în vederea eradicării focarelor de Ebola.

Făcând referire la planul prezentat recent de OMS pentru combaterea epidemiei, Margaret Chan a explicat că "în cele trei ţări în care epidemia de Ebola este cea mai intensă (Guineea, Liberia şi Sierra Leone) Organizaţia internaţională are în vedere să inverseze tendinţa în termen de trei luni".

În Republica Democrată Congo, unde au fost înregistrate cazuri izolate de Ebola, şi în Senegal, unde un cetăţean revenit din Guineea a contractat virusul, "am dori să oprim trasmiterea în plan local în opt săptămâni", a adăugat ea. Noul focar epidemic din Republica Democrată Congo nu are nicio legătură cu epidemia din Africa de Vest, a subliniat directorul OMS.

La rândul său, medicul David Nabarro, coordonator al Naţiunilor Unite privind epidemia de Ebola, a evaluat la "cel puţin 600 de milioane de dolari şi poate chiar mai mult" suma necesară în vederea sprijinului pentru ţările afectate de virusul febrei hemoragice.

"Adevărata provocare", a explicat el, este să permitem angajaţilor din sănătate din ţările afectate să se întoarcă la muncă. Pentru aceasta, trebuie să le oferim materialele şi echipamentele de care au nevoie, precum şi banii pentru plata salariilor, a adăugat Nabarro.

Autorităţile sunt îngrijorate de extinderea epidemiei de Ebola, cea mai amplă înregistrată de la aparţia bolii, în 1976.

Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Stația STB Orizont revine pe amplasamentul de bază

Stația „Orizont” revine pe amplasamentul de bază, informează Societatea de Transport București (STB). “Avȃnd ȋn vedere finalizarea lucrărilor la proiectul „Reabilitare rețele termice Loc 3...
Ultima oră
Pe aceeași temă