23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialInsulele Galapagos, evacuate ca urmare a alertei de tsunami declanșată de cutremurul...

Insulele Galapagos, evacuate ca urmare a alertei de tsunami declanșată de cutremurul din Mexic

Guvernul Ecuadorului a dispus, vineri, evacuarea populației de pe patru dintre insulele Galapagos, inclusiv Isabela, cea mai mare din arhipelag, ca urmare a alertei de tsunami declanșată după cutremurul din Mexic, care s-a resimțit în întreaga America Centrală, potrivit Agerpres.

Centrul de operațiuni de urgență din Ecuador a dispus evacuarea populației din insulele San Cristóbal, Isabela, Santa Cruz și Floreana și au pus la dispoziție centre de adăpost îndepărtate de zonele de coastă.

Autoritățile au dispus și retragerea ambarcațiunilor în afara zonei de risc și întreruperea curentului electric în zonele apropiate de coastă.

Insulele Galápagos sunt situate la circa o mie de kilometri de coastele continentale ale Ecuadorului și sunt unele din atracțiile turistice cele mai importante ale acestei țări andine.

Potrivit autorităților insulare, se înregistrează valuri de intensitate neregulată de-a lungul coastelor arhipelagului, dar nu au fost primite informații privind pagube sau pierderi de vieți omenești.



 


Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8, 1 grade pe scara Richter s-a produs în largul coastelor Mexicului, potrivit Institutul American de Geofizică (USGS) şi Centrul de alerte tsunami din Oceanul Pacific, informează The Independent. Fenomenul este neobișnuit pentru zona respectivă, iar cetățenii au primit ordin de evacuare. Un prim bilanț indică cel puțin șase morți.

Cele mai citite

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Aglomeraţie pe drumurile dinspre mare și munte spre Capitală. Rute alternative

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este inregistrată aglomeraţie pe sensul de coborâre al DN1 către Ploieşti, între staţiunile Predeal şi Buşteni, dar şi...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă