10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialInsurgenții proruși, dispuși la un scurt armistițiu

Insurgenții proruși, dispuși la un scurt armistițiu

Insurgenții proruși din estul Ucrainei sunt dispuși să accepte un armistițiu scurt după doborârea avionului Boeing 777 care avea la bord aproape 300 de persoane și se îndrepta spre Kuala Lumpur. Anunțil a fost făcut de către liderul separatiștilor din est, Alexandr Borodai.

Conform Mediafax, "premierul republicii populare" Doneţk, Alexandr Borodaïi, a afirmat joi seara că insurgenţii sunt dispuşi să accespte o scurtă încetare a focului.

"Trebuie să încetăm focul în zona unde au operaţiunile de căutare, pentru a salva probele şi a afla circumstanţele acestui accident", a confirmat un membru al "Consiliului de Securitate" al regiunii Doneţk, Serghei Kaftaradze.

Un alt lider al insurgenţilor a adăugat că ei sunt dispuşi să permită specialiştilor internaţionali să ajungă la locul accidentului.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Insurgenţii şi autorităţile de la Kiev se acuză reciproc de cauzarea acestui accident.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă