21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialÎnțelegere Putin-Poroşenko: Rusia trimite ajutoarele umanitare pe cale feroviară

Înțelegere Putin-Poroşenko: Rusia trimite ajutoarele umanitare pe cale feroviară

Președintele Vladimir Putin a anunțat că Moscova va trimite ajutor umanitar în Ucraina pe cale feroviară, la propunerea omologului ucrainean, Petro Poroșenko, relatează Itar-Tass, citată de Mediafax.

"La întâlnirea de la Minsk am discutat cu Poroşenko despre necesitatea de a oferi ajutor umanitar regiunilor din estul Ucrainei, pentru a ajuta persoanele aflate în zona de conflict", a declarat Putin, într-un interviu pentru postul de televiziune rus, Pervîi Kanal.

"Am convenit că vom realiza planul lui Poroşenko de a oferi ajutor locuitorilor din Doneţ şi Lugansk, transportând toate produsele pe cale feroviară", a adăugat preşedintele rus, cu referire la discuţia cu Poroşenko din 26 august, la Minsk.

"Aceasta a fost propunerea lui, eu am fost de acord", a subliniat Putin.

Potrivit preşedintelui rus, "Poroşenko a dat dovadă de înţelegere faţă acţiunile întreprinse de Moscova" pentru ajutorarea cetăţenilor ucraineni.

Putin s-a declarat mulţumit de negocierile care au avut loc la Minsk şi a apreciat că "Petro Alekseevici (Poroşenko) este, în opinia mea, un partener cu care poţi avea un dialog".

Întâlnirea dintre preşedinţii Ucrainei şi Rusiei a avut loc marţi, cu ocazia summitului regional de la Minsk, la care au fost prezenţi inclusiv Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, şi comisarul UE al Comerţului, Karel De Gucht.

Moscova a transmis joi Kievului o nouă notă privind trimiterea unui al doilea convoi umanitar în estul Ucrainei, după ce a primit acordul de principiu al autorităţilor ucrainene, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Itar-Tass în pagina electronică.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, al doilea convoi umanitar rus va fi trimis în Ucraina "foarte curând".

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă